2 Νοε 2011

Διεθνές συνέδριο για το ελαιόλαδο στα Χανιά


Συμμετέχουν περισσότεροι από 150 επιστήμονες από 17 χώρες
Στους 3,1 εκατ. τόνους θα φθάσει φέτος η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου για το λάδι, που πραγματοποιείται στα Χανιά.
Όπως μάλιστα επισημάνθηκε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγωγής αφορά τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παράγουν λάδι, με την Ισπανία να έχει τον πρώτο ρόλο, ωστόσο πολύ σημαντικό ρόλο άρχισαν να παίζουν η Τουρκία, η Τυνησία και το Μαρόκο που αύξησαν τα ελαιόδεντρα κατά 10 εκατ. στρέμματα.
Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 150 επιστήμονες από τις 17 ελαιοπαραγωγικές χώρες, μέλη του διεθνούς συμβουλίου ελαιολάδου. Η εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής για το ελαιόλαδο αλλά και οι επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πολιτική σε χώρες παραγωγής που δεν ανήκουν στην ΕΕ βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου.
Στο συνέδριο συζητήθηκαν και τα νέα δεδομένα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), που μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των απευθείας πληρωμών στους παραγωγούς, ενώ στα επόμενα χρόνια η παραγωγή του ελαιόλαδου θα συνδέεται άμεσα και με περιβαλλοντικούς όρους.
Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε είναι η λήψη μέτρων που αφενός θα προστατεύει την ποιότητα και αφετέρου θα βοηθά στην αύξηση της παραγωγής.

Σ.Σ.  Στροφή λοιπόν στην ποιοτική παραγωγή και στα βιολογικά προιοντα ( Organic ).

Πληροφορίες για  εξαγωγές:
  
F.S. Τμήμα διεθνούς εμπορίου
τηλ.  210 - 8818416 
Αθήνα