5 Νοε 2011

Κινητοποίηση για το πράσινο σκουλήκι

Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούνται κάθε χρόνο στις καλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι ή τις αντίξοες καιρικές συνθήκες υποσχέθηκε ο δήμαρχος Kαρδίτσας, κ. Κώστας Παπαλός, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Αξιοποίησης ΑΠΕ κ. Θανάση Μαρκινού, του στελέχους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κωστή, στελεχών του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας και προέδρων τοπικών κοινοτήτων του δήμου.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα, ο κ. Παπαλός τόνισε ότι για ακόμη μία χρονιά έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση οι βαμβακοκαλλιεργητές, καθώς μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά και την Πολιτεία να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις τους για βοήθεια.
«Περιμέναμε να πλησιάσει στο τέλος της η συγκομιδή του προϊόντος, προκειμένου να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν και κατόπιν να οργανώσουμε τη σύσκεψη» δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε αρκετά χωριά οι ζημιές στις καλλιέργειες ξεκινούν από 50% και φτάνουν μέχρι και στο 100% της παραγωγής, ενώ η εκτίμηση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πως το πρόβλημα φέτος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες χρονιές.
πηγή : zougla.gr