13 Νοε 2011

Προνομιακά δάνεια για τους αγρότες προσφέρουν οι τράπεζες



Δάνεια για αγορά τρακτέρ, ραντιστικού ή καλλιεργητή, αλλά και δάνεια για καλλιέργειες ή για την προείσπραξη αγροτικών επιδοτήσεων προσφέρουν σήμερα στον Ελληνα αγρότη οι τράπεζες Αγροτική, Εθνική και Πειραιώς.
Συγκεκριμένα η Αγροτική Τράπεζα χορηγεί δάνεια για βιολογικές καλλιέργειες όπως και δάνεια σε νέους αγρότες.
Η τράπεζα δημιούργησε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Βιολογική Γεωργία", που στηρίζει όλους εκείνους τους αγρότες που έχουν επιλέξει ή πρόκειται να επιλέξουν για τις εκμεταλλεύσεις τους τον βιολογικό τρόπο παραγωγής και τη χρήση μεθόδων παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα της ΑΤΕbank περιλαμβάνει: Το "Bio Ανοικτό Δάνειο Αγροτών" με υψηλό πιστοδοτικό όριο, για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της βιολογικής παραγωγής σε κεφάλαια κίνησης.
Το "Bio Δάνειο για Εξοπλισμό και Εγκαταστάσεις", με ιδιαίτερα προνόμια, για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία των βιολογικών εκμεταλλεύσεων. Και το "Bio Δάνειο για την αγορά γης". Το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης μιας γεωργικής εκμετάλλευσης. Στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας και της ανάπτυξης νέων εκμεταλλεύσεων πρωτογενούς παραγωγής.
Αφορά επενδύσεις σχετικές με τη νέα γεωργική εκμετάλλευση, όπως αγορά γης, εξοπλισμού και ζωικού κεφαλαίου.
Δείτε αναλυτικότερα εδώ  :
http://rythmisidaneia.blogspot.com/2011/11/blog-post_1011.html
ένα πολύ καλό σχετικό Site : http://www.financialsolutions.gr/