5 Δεκ 2011

Ευκαιρίες προβολής και πώλησης των αγροτικών προϊόντων


Ευκαιρίες προβολής και πώλησης των αγροτικών προϊόντων δίνονται μέσα από μία πρωτότυπη ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για την ψηφιακή υπηρεσία «Ελληνικά Τρόφιμα», που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου (www.minagric.gr). Εκεί αγρότες, κτηνοτρόφοι, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμοί καθώς κι έμποροι, τυποποιητές και μεταποιητές μπορούν να αναζητούν συνεργασίες για τη διάθεση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Μέσα από την ιστοσελίδα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μπορούν να προβάλλουν λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κρέατα και άλλα προϊόντα και από την άλλη πλευρά οι επιχειρηματίες του χώρου, δηλαδή οι έμποροι, τα συσκευαστήρια και οι μεταποιητές καθώς και καταστήματα μαναβικής, λιανικής, μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ, μπορούν να αναζητούν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν και στη συνέχεια να πωλήσουν στους καταναλωτές.
Η ψηφιακή υπηρεσία «Ελληνικά Τρόφιμα» δημιουργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλιών του υπουργού Κ. Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα και έχει ως σκοπό την εύκολη πρόσβαση κυρίως των αγροτών που δεν είναι οργανωμένοι στα δίκτυα διανομής των προϊόντών τους.