19 Ιαν 2012

Aπο αγρότης ... "πετρελαιοπαραγωγός"

Όχι δεν πρόκειται για ιστορία παραμυθιού που έγινε και ταινία, ούτε για μια μοναδική περίπτωση που κάνει ως είδηση το γύρο του κόσμου.
Μπορείτε και εσείς να παράγετε τα δικά σας (βιο) καύσιμα κερδίζοντας αρκετά χρήματα μετατρέποντας το χωράφι σας σε "πετρελαιοπηγη". Εδώ και καιρό σύμφωνα και με Ευρωπαϊκή οδηγία ένα ποσοστό της σύστασης των καυσίμων κίνησης είναι βιοντίζελ. Προέρχεται δηλαδή απο την επεξεργασία ενεργειακών φυτών όπως η ελαιοκράμβη και η αγριαγκυνάρα!
Μάλιστα υπάρχουν σε κυκλοφορία κινητήρες που λειτουργούν αποκλειστικά με βιοκαύσιμα! Ενώ στα σκαριά μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η VW (sirocco) διοργανώνουν αγώνες ταχύτητας με αποκλειστική χρήση βιοκαυσίμων!
Πέραν της κίνησης υπάρχουν και στη χώρα μας εδω και χρόνια καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται για καύσιμη ύλη σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπως στη ΔΕΗ Α.Ε καθώς και για την παραγωγή πέλετ, υλικό που πρόκειται να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο ειδικότερα μετα την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογων καλλιεργειών ξεκινούν κατόπιν συμφωνίας δεδομένου οτι σημειώνεται όλο και μεγαλύτερη ζήτηση.

Η συμβολαιακή καλλιέργεια σε συνάρτηση με τη συμβολή των πολλών ανα τη χώρα εξειδικευμένων γεωπόνων θα αποτελέσει εγγύηση εφόσον τολμήσετε να επενδύσετε σε τέτοιου είδους καλλιέργεια.   πηγή 
δείτε εδώ ένα αναλυτικό άρθρο 

και εδώ : 

«Πράσινο φως» για συμμετοχή σε πρόγραμμα για τη βιομάζα