21 Ιαν 2012

Τα αγροτικά προϊόντα του Λαγκαδά πάνε Βερολίνο


Κρασί, ούζο, τυροκομικά και άλλα προϊόντα σε διεθνή έκθεση

Ο δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης θα είναι η μοναδική συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση προώθησης Αγροτικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, στο Βερολίνο της Γερμανίας.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι των 2000 εκθετών από όλο τον κόσμο, υπό την αιγίδα των αντίστοιχων με το Υπουργείο Ανάπτυξης φορέων τους, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία δεν υπήρξε ελληνική συμμετοχή. Από φέτος με τη βοήθεια του αδελφοποιημένου Δήμου Steglitz-Zehlendorf του Βερολίνου και την ουσιαστική συμβολή του τοπικού βουλευτού κ. Christian Goiny, παραχωρήθηκε εκθεσιακός χώρος στο Δήμο Λαγκαδά δίπλα σε αυτόν της Ολλανδίας όπου με συνεκθέτες τους παραγωγούς της περιοχής μας «Κασέρι ΠΡΟΙΚΑΣ», «ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Τυροκομικά», «ΚΛΕΠΚΟΣ Τυροκομικά» και «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Κρασί-Ούζο-Τσίπουρο», γίνεται προσπάθεια προώθησης των προϊόντων που παράγονται στο Λαγκαδά, με την προοπτική επίτευξης οικονομικών συμφωνιών, γράφει το δίκτυο spnews.gr.
Με τη διανομή στους επισκέπτες τουριστικού οδηγού του Δήμου Λαγκαδά, με αναφορά και στα σαράντα επτά χωριά και οικισμούς αλλά και τις ομορφιές του τόπου, που εκτυπώθηκε σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά – Γερμανικά – Αγγλικά – Ρώσικα - Τούρκικα), ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, φιλοδοξεί να καταστήσει το Δήμο Λαγκαδά διεθνώς αναγνωρίσιμο και δημοφιλή τόπο προορισμού σε επισκέπτες.

Παράλληλα με το τουριστικό οδηγό, διανέμονται επίσης μεταφρασμένα και ειδικά φυλλάδια της Λουτρόπολης και των Ιαματικών Πηγών μας, αλλά και τετρασέλιδο αφιέρωμα σε τριάντα παραγωγούς μας και τα ονομαστά προϊόντα τους στο τομέα των τροφίμων.  πηγή