25 Φεβ 2012

Η καλλιέργεια του Γκότζι Μπέρι !!!! Μία νέα προοπτική!


Ο καρπός του γκότζι μπέρι συμπεριλαμβάνεται στις υπερτροφές ( Powerfoods ). Πρόκειται για μια πηγή πολλών βιταμινών, κυρίως βιταμίνης C και προβιταμίνης Α καθώς και μεταλλικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων.
Το γκότζι μπέρι τρώγεται όπως είναι, σε συνδυασμό με δημητριακά, με γιαούρτι γάλα ή κρύο τσάι.  Δίνει ενέργεια και καλή διάθεση και συμπληρώνει τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να μας παχαίνει.

Αναφορικά με την καλλιέργεια του ως ανερχόμενο προιόν κατηγοριοποιoύμενο στις υπερτροφές παρά την οικονομική κρίση αποτελεί μια συμφέρουσα καλλιέργεια τόσο για εσωτερική κατανάλωση όσο και ως εξαγώγιμο προϊόν.

Το ελληνικό κλίμα ενδύκνειται για την παραγωγή ποιοτικού προιόντος κάτι που αποτελεί ζητούμενο ενω τα πρώτα αποτελέσματα απο δοκιμαστικές καλλιέργειες είναι άκρως ενθαρυντικά!
Στις πρώτες πειραματικές καλλιέργειες σε ερασιτεχνικό πάντα επίπεδο στις περιοχές της Κρήτης της Αττικής και της Πελοποννήσου απο την φθινοπωρινή σοδειά του περασμένου έτους είναι προφανές πως το ανερχόμενο παγκοσμίως Γκότζι Μπέρι με χαμηλό κόστος και εύκολη καλλιέργεια θα αποτελέσει μια καλή λύση στην αναζήτηση μιας κερδοφόρας και έυκολης μοντέρνας καλλιέργειας.

Τα πάντα ακόμη είναι υπό διερεύνηση πάντως εκ πρώτης άποψης αποτελεί μια καλή προοπτική. Όσο και να μας χτυπάει η κρίση η ελπίδα και η μάχη για την έντιμη επιβίωση πεθαίνει τελευταία! Πηγή