6 Ιουν 2012

Ινδία : μπαίνει και αυτή δυναμικά στην παραγωγή ελαιολάδου


Ελαιόλαδο απο την Ινδία!

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο  Agrotypos.gr  η αγορά ελαιολάδου στην Ινδία αυξάνεται με ρυθμό 50% το χρόνο και σύμφωνα με δημοσίευμα των Olive Oil Times, ο ρυθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί με την είσοδο στην αγορά του εγχώριου προϊόντος.

Βράβευση παραγωγών Έχτρα παρθένου ελαιόλαδου από την Ινδία.
Η παραγωγή της Ινδίας αντιστοιχεί μόλις στο 0,1% της παγκόσμιας παραγωγής. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εισάγονται στη χώρα περίπου 7.000 τόνους ελαιόλαδο. Η πρώτη οργανωμένη φυτεία στη χώρα δημιουργήθηκε το 1885, στο Κασμίρ από μια εταιρεία Ιταλοινδικών συμφερόντων. Ακολούθησε η Ινδοισπανική Himachal Pradesh, αλλά καμία από τις δύο δεν έφτασε σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας.
Επιτροπή ειδικών εξετάζει την ποιότητα και τα γευστικά στοιχεία του Ινδικού ελαιολάδου
 για να αποφανθεί για τον νικητή.

Οι φυτείες στο κρατίδιο Rajasthan ξεκίνησαν το 2006, και έδωσαν για πρώτη φορά καρπό το 2011. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, ιδίως σε ότι αφορά την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγεται.
Έχτρα παρθένο βιολογικό Ινδικό ελαιόλαδο! 
Σε πολύ καλή συσκευασία.

Ακόμα το μέγεθος είναι πολύ μικρό άλλα ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης θα πρέπει να απασχολήσει τους υπευθύνους στη χώρα μας.
ελαιώνας στην νότιο Αυστραλία

Βέβαια ήδη υπάρχει μια αρκετά καλή υποδομή και στην Αυστραλία με ποικιλία Kορονεικη που τροφοδοτεί τοπικά παντοπωλεία και SUPER MARKET.
Εξτρα παρθαίνο ελαιόλαδο απο τη Νότιο Αυστραλία

δείτε το site των Αγροτικών Ευκαιριών