7 Δεκ 2012

Ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα!


Ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οικονομικών και διοικητικών κινήτρων για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, σχεδιάζει η κυβέρνηση... μετά και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έχει αναθέσει τη μελέτη και το σχεδιασμό του προγράμματος στους αναπληρωτές υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμο Χαρακόπουλο, Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη και Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, οι οποίοι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση.Ο κ. Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του, αφού σημείωσε πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, τόνισε πως αφενός έρχεται να εξυπηρετήσει τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που είναι η ανάδειξη της γεωργίας-κτηνοτροφίας σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και αφετέρου, να θέσει απαραίτητες προϋποθέσεις και να υποστηρίξει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα. 
άρον άρον επιστροφή στα Χωρία μας!
 Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχεδόν 1 εκατ. άτομα είχαν δηλώσει πως σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και περίπου οι μισοί, να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα (φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία).

Επίσης, τα 2/3 σχεδόν, όσων επιθυμούν να χτίσουν μια νέα ζωή στην επαρχία, έχουν υψηλή μόρφωση, αφού το 25,4% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 43% πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αποκαλυπτικά είναι, επίσης, τα στοιχεία που προκύπτουν για το προφίλ όσων προχώρησαν στην υπογραφή συμβολαίων για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του υπουργείου.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, 24% είναι νέοι έως 35 ετών, 14% άνεργοι και 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών.

Επίσης, σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Εξάλλου, ενώ έως το 2008 ο αριθμός των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα έβαινε μειούμενος, από το 2008 έως και το 2010 αυξήθηκε κατά 6,38%, γεγονός που σημαίνει 32.946 νέες θέσεις εργασίας, εκ των το 97% αντιστοιχεί στη γεωργία και το υπόλοιπο στην αλιεία.   nooz.gr

Ανακοίνωση Αγροτικών Ευκαιριών: 

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν –με την υποστήριξη των Αγροτικών ευκαιριών- τρία (3) εξειδικευμένα σεμινάρια με θέματα:

Νέος αγρότης – βιώσιμο ξεκίνημα.
Αρωματικά Φυτά – καλλιέργεια – κέρδη.
Εξαγωγές (με την χρήση του  Internet Marketing, απαιτείται καλή γνώση Internet, Αγγλικών)

Ζητήστε σχετικές πληροφορίες και πρόγραμμα στέλνοντας μας ένα E-mail στο: 


Η τηλεφωνώντας στο 210-8818416.

Δείτε σχετικό άρθρο

Back to Green!