6 Απρ 2013

Εξαγωγές: η Κρήτη πάει Ουκρανία!



Στα πλαίσια αναζήτησης νέων δυναμικών αγορών η Κρήτη για μια ακόμα φορά μας δείχνει τον δρόμο με τις εξαιρετικές τις πρωτοβουλίες.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχε συνάντηση για την προώθηση των Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Ουκρανία με τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, μέσω μεγάλης έκθεσης στο Κίεβο, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη.

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο

  Ο Περιφερειάρχης Κιέβου στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των δυο Περιφερειών, πρότεινε και έγινε αποδεκτό το αίτημα να οργανωθεί στα τέλη του επόμενου μήνα στο Κίεβο έκθεση Κρητικών αγροτικών προϊόντων και τουρισμού με την δωρεάν παραχώρηση χώρου, και εξοπλισμού.

 Ο κ. Prysiazhniuk ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία τους επισημαίνοντας ότι η Κρήτη είναι αγαπημένος προορισμός των Ουκρανών, που αγαπάνε ιδιαίτερα τον ήλιο και τις ελληνικές παραλίες και νοστιμιές. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση φέτος του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη και στην Ελλάδα αλλά και στο θέμα της προώθησης των Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων.

 Παράλληλα μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την θετική απήχηση που είχε στο Κίεβο αλλά και ευρύτερα η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής την κ. Βρέντζου για την προώθηση της Κρητικής διατροφής.

  «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κιέβου αποδίδει καρπούς, τόσο στο θέμα της προώθησης των Κρητικών προϊόντων, αλλά και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, καθώς ο τουρισμός και η αγροτική οικονομία αποτελούν τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαριστώντας για την συνεργασία τον συνάδελφο του Περιφερειάρχη Κιέβου.

Tip:

Η Ουκρανία (ουκρανικά: Україна) είναι χώρα στην ανατολική Ευρώπη. Συνορεύει με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία. Η έκταση της χώρας είναι 603.628 km². Πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι το Κίεβο. Η επίσημη γλώσσα είναι τα Ουκρανικά και το νόμισμα της χώρας είναι η γρίβνα.

Ιδρύθηκε από τους Βαράγγους τον 9ο αιώνα, γνωστοί ως οι Ρως του Κιέβου, το πρώτο ανατολικό σλαβικό κράτος, αναδειχθεί ως ένα ισχυρό έθνος στον Μεσαίωνα μέχρι να διαλυθεί το 12ο αιώνα. Έως τα μέσα του 14ου αιώνα, τα ουκρανικά εδάφη ήταν υπό την κυριαρχία των τριών εξωτερικών εξουσιών - της Χρυσής Ορδής, το Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας και του Βασιλείου της Πολωνίας. Μετά από τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο (1700-1721), η Ουκρανία κατανέμεται μεταξύ αρκετών δυνάμεων και, από το 19ο αιώνα, το μεγαλύτερο μέρος της ενσωματώθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία με το υπόλοιπο να είναι υπό Αυστρο - Ουγγρικού ελέγχου. Μετά από μια χαοτική περίοδο αδιάκοπου πολέμου και αρκετές προσπάθειες για ανεξαρτησία (1917-1921) μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ρωσικό Εμφύλιο Πόλεμο, προέκυψε στις 30 Δεκεμβρίου 1922 ως μία από τις ιδρυτικές δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ουκρανική επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και νότια το 1954 με τη μεταφορά της Κριμαίας. Το 1945, η ουκρανική δημοκρατία έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη και πάλι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Τότε άρχισε μια περίοδος μετάβασης στην οικονομία της αγοράς, στην οποία η Ουκρανία είχε πληγεί από μία οχταετή ύφεση. Από τότε όμως, η οικονομία σημείωσε μεγάλη πρόοδο στην αύξηση του ΑΕΠ. Η Ουκρανία είχε παγιδευτεί στην παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008 και η οικονομία βυθίστηκε. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20% από την άνοιξη του 2008 έως την άνοιξη του 2009, και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.
Ο ουκρανικός λαός είναι ιδιαίτερα όμορφος, δραστήριος και με υψηλό επίπεδο μόρφωσης

  Ο ίδιος επισήμανε ότι συνεχώς ‘χτίζουμε’ αυτή την συνεργασία, γιατί η Ουκρανία είναι μια μεγάλη αγορά.

  Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόξενος Γιάννης Λίτινας ανέφερε: «Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας, Κρήτης-Κιέβου. Φέτος στην Ελλάδα και στην Κρήτη αναμένουμε πάρα πολλούς Ουκρανούς τουρίστες, ενώ θα πρέπει να τονίσω, ότι, ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την άρτια οργάνωση της έκθεσης Κρητικών αγροτικών προϊόντων στο Κίεβο. Από την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο Περιφερειών τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, και η πολιτική αυτή πρέπει να συνεχιστεί».


Αναλαμβάνουμε
1.       Εκπαίδευση (σε στελέχη εταιριών) σε τεχνικές ανεύρεσης πελατών με τα νέα «εργαλεία » του Internet, για προώθηση εξαγωγών.
2.       Την Υποστήριξη εξαγωγικών προσπαθούν σε Levels δηλαδή σταδιακά και μεθοδικά αφού πρώτα συμφώνα με το προϊόν θα κάνουμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ανά περιοχή και ανά κράτος (Target Group).
3.       Την κατασκευή (από συνεργαζόμενο γραφείο στο Λονδίνο) projects εξαγωγών πάντα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εξαγωγικής επιχείρησης.
4.       Ενημέρωση για την πορεία και απήχηση του project Εξαγωγών.
5.       Κατάρτιση φακέλου για χρηματοδότηση και υποστήριξη μέσω του ΟΠΕ
6.       Υποστήριξη για Πιστοποίηση μέσω της TUV Austria.


Σχετικά άρθρα

Στην Κρήτη η πλουσιότερη χλωρίδα της Ευρώπης




















Δείτε την Ρουσλάνα σε Video 

και εδώ ένα σχετικό Video απο την Κρήτη για Εξαγωγές στην Ουκρανία


δείτε και το Site μας