14 Απρ 2013

Το Πουλάς το κτήμα;




Σίγουρα θα έχουμε δει στις εφημερίδες αγγελίες του τύπου «πωλείτε κτήμα» ή ακόμα περισσότερο ασαφές «πωλείτε έκταση» μα τι να την κάνω την έκταση;  Αεροδρόμιο  δεν σκοπεύω να χτίσω!

Η διαδικασία πώλησης ενός κτήματος διαφέρει αρκετά από μια πώληση ενός οικόπεδου ή ακόμα και ενός διαμερίσματος.

Στο Οικόπεδο πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και τον συντελεστή δόμησης.
Στο σπίτι αντίστοιχα την άδεια οικοδομής και τα σχεδία ώστε να το ελέγξουμε στατικά (από μηχανικό), και πρακτικά και φυσικά αν μας αρέσει … αν είναι ανατολικό, που «βλέπει» αν είναι κοντά σε συγκοινωνίες κλπ.



Για το κτήμα η αντικειμενική δυσκολία είναι ότι συνήθως είναι μακριά από τον ενδιαφερόμενο (μεγάλα αστικά κέντρα) και δεν μπορείς να πεις σχεδόν τίποτα για τον ενδιαφερόμενο (το ότι έχει ελιές πχ από μόνο του δεν λέει τίποτα) μια και δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία παρακολούθησης του ιστορικού καλλιεργειών του κτήματος αλλά και των καλλιεργητικών πρακτικών που ακολουθήθηκαν τόσο καιρό!

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη (πάντα σε σχέση με τα σπίτια ή τα οικόπεδα).

Αυτό το «κενό» καλύπτουμε εμείς για λογαριασμό σας!

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς που θα θελήσετε να πουλήσετε το κτήμα σας

1.       Την εδαφική πλήρη ανάλυση για να δούμε σε δύο διαφορετικά βάθη την χημική και κοκομετρική σύσταση άρα και το χημικό φορτίο που μπορεί να «κουβαλά»
2.       Την πλήρη καταγραφή του ιστορικού καλλιεργειών και μεθόδων που προηγήθηκαν.
3.       Την πλήρη καταγραφή με τοπογραφικό διάγραμμα και φωτογραφίες, video
4.       Την σύνταξη για λογαριασμό σας από εξειδικευμένο Γεωπόνο μιας μελέτης και τι άλλο μπορεί να καλλιεργηθεί  και με τι κόστος αλλά και προβλεπόμενη απόδοση στο συγκεκριμένο κτήμα.
5.       Αν έχει νερό ενσωματώνουμε και την χημική ανάλυση του νερού για το πότισμα.

Την μελέτη σε ηλεκτρονική μορφή την λαμβάνει όποιος θα θελήσει να αγοράσει το συγκεκριμένο κτήμα με E-mail ή σε CD, και φυσικά εσείς ο ιδιοκτήτης της έκτασης.

Έτσι θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή και αντικειμενικά! Να πείσετε ότι πράγματι το κτήμα σας αξίζει τα χρήματα που ζητάτε και το κυριότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια και απαλλάσσετε τον υποψήφιο αγοραστή από περιττές χρονοβόρες διαδικασίες και αμφίβολες «γνώμες»  «ειδικών» …


Πως μπορείτε να το ξεκινήσετε; είναι εύκολο!

Τηλεφωνείτε στο 210-8818416 και ο γεωπόνος μας σας εξηγεί την διαδικασία και το κόστος.

Μια και δεν είμαστε μεσιτικό γραφείο δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ποσοστά για την πώληση του κτήματος.

Εμείς θα διαφημίσουμε το κτήμα σας από τα site μας και από ηλεκτρονικά μέσα πάντα με το δικό σας τηλέφωνο.  Αγροτικές Ευκαιρίες: 

Τμήμα Γεωπονικών  μελετών  210-8818416      Ώρες 10 – 18:00 καθημερινά

E-mail επικοινωνίας :          agrotikes.eykairies.gr@gmail.com