3 Μαΐ 2013

Χρυσό βραβείο για Ελληνικό ελαιόλαδο!



Έχουμε από εδώ αναφερθεί αρκετές φορές ότι για να μπορέσει μια εταιρία να γινεί εξαγωγική (όχι ένας ανοργάνωτος παραγωγός) θα πρέπει να έχει όλες εκείνες τις αναγκαίες και απαραίτητες προδιαγραφές τυπικές αλλά και ουσιαστικές για να διεκδικήσει μια θέση στο πάνελ των εξαγωγικών εταιριών.

Έχουμε ως χώρα υπέροχο κλίμα, ακόμα καλύτερα προϊόντα, μας λείπει η επαγγελματική ευσυνειδησία, ο επαγγελματισμός, και το μορφωτικό επίπεδο του παραγωγού – επιχειρηματία.

Έτσι  οι προσπάθειες αναπόφευκτα είναι ατομικές και όχι συλλογικές.

Αλλά πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα!

Χρυσό Βραβείο κατέκτησε το ελαιόλαδο της AiQ Εταιρεία Διεθνούς Εμπορίου στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου, ο οποίος διεξήχθη πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, με 702 συμμετοχές από 22 κράτη.

Το AiQ 0,5 κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της Μεσαίας έντασης Ποικιλίας Κορωνέικη, καταγράφοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υπόλοιπων ελληνικών συμμετοχών.

Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου, ανακοινώθηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα από τη συντονιστική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Certis Cord, εκδότης της Olive Oil Times, o κ. Steve Jenkins του Fairway Market, η κ. Dorothy Hamilton, ιδρυτής και CEO του International Culinary Center, και ο κ. Gino Celleti, Chief Judge του διαγωνισμού.


Ο κ. Άρης Ξενόφος, ιδρυτής της AiQ, δήλωσε: «Η παραπάνω βράβευση πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα που η ελληνική γη μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή και καταδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για ένα προϊοντικό αποτέλεσμα που να μπορεί να σταθεί επάξια στα διεθνή σαλόνια της υψηλής διατροφής. Ταυτόχρονα, μας οπλίζει με δύναμη στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να διαδώσουμε το επώνυμο Ελληνικό Ελαιόλαδο. Προσπάθεια ομολογουμένως επίπονη σε ένα περιβάλλον όπου οι ανταγωνιστικές μας χώρες, Ιταλία και Ισπανία έχουν επενδύσει επί μακρόν και διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που κυρίως την τελευταία διετία δείχνει να βρίσκει ρυθμό εξωστρέφειας».



δείτε και το site μας: Αγροτικές Ευκαιρίες