29 Μαρ 2014

Επάγγελμα κηπουρός vs ανεργία

Γίνε Επαγγελματίας κηπουρός στην περιοχή που ζεις! 
Το επάγγελμα του κηπουρού, παρεξηγημένο για δεκαετίες, αφορούσε επαγγελματικά  μια ηλικιακή κλίμακα ατόμων άνω των 50 ετών, τα οποία ασχολούνταν από μεράκι και από εμπειρία σε αγροτικές εργασίες καθώς και με τη συντήρηση των κήπων εύπορων οικογενειών.  

Με την παρέλευση της Ολυμπιάδας 2004, η ζήτηση της κατασκευής και συντήρησης κήπων από εξειδικευμένα άτομα ή συνεργεία αυξήθηκε τόσο, ώστε να μιλάμε και για μια απότομη εξάπλωση του επαγγέλματος. Όμως ως συνηθίζεται στη χώρα μας η προσφορά της εργασίας, έγινε για άλλη μια φορά ανεξέλικτα, από επιτήδειους άσχετους, χωρίς καμία βάση γνώσεων ή έστω εμπειρίας δίπλα σε καταρτισμένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες Γεωπόνους- Φυτοτέχνες.


Προσοχή! Γιατί έχει σημασία: Το επάγγελμα του κηπουρού ακολουθεί τον σχεδιασμό ο οποίος απαιτεί φυτοτεχνικά κριτήρια και γνώσεις άρδευσης. Αρά ο κηπουρός είναι ο τεχνίτης που εφαρμόζει τις οδηγίες του κηποτέχνη.

Επάγγελμα Κηποτέχνης

 Το νέα σεμινάριο κηποτεχνίας για νέους επαγγελματίες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο νέος που θέλει να ασχοληθεί με τον κήπο ή εκείνος που ήδη ασχολείται να προσεγγίσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη δημιουργία του κήπου, να εμβαθύνει στη γνώση και στον τρόπο εφαρμογής της. Να αποκτήσει τα εφόδια και την αυτοπεποίθηση που δημιουργούν το ιδανικό προφίλ του κηποτέχνη - δημιουργού.

Η γνώση για τα φυτά και τη φροντίδα τους απαιτεί ιδιαίτερη παρατηρητικότητα, εκτός βέβαια από την αγάπη και το ενδιαφέρον για τη φύση. Είναι πολλές και οι γνώσεις που αποκτούνται από την εμπειρία και την παρατήρηση.

Στις Αγροτικές ευκαιρίες προσπαθούμε να σας δώσουμε γνώση και εφόδια για να επιλέγετε κάθε φορά τη σωστή διέξοδο για να διαχειριστείτε ένα κήπο.

Αλλά κυρίως, σας ενημερώνουμε για την οικονομική διέξοδο που δίνετε σ’ έναν άνεργο, ο οποίος επιθυμεί να ακολουθήσει το επάγγελμα του κηπουρού. 

Για όλα τα θέματα του σεμιναρίου επαγγελματία κηπουρού κάντε κλικ εδώ