25 Ιουν 2014

Λικέρ ελιάς, μια νέα μόδα!

το λικέρ ελιάς έκανε θραύση!

Η πενία τέχνες κατεργάζεται

Μια ιστορία επιτυχίας στην εποχή του μνημονίου!

Μια γυναίκα που στα 50 της χρόνια χώρισε και αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, άρχισε να πειραματίζεται για να βρει χρήματα και έφτιαξε ένα λικέρ που κάνει θραύση…

Η 56 χρονη Καίτη Ντιναπόγια, λίγο μετά τα 50, είδε τη ζωή της να αλλάζει αιφνιδιαστικά. Αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με αυτό που της άρεσε – τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούνταν με τη βιοκαλλιέργεια – με τις ομορφιές της φύσης και ξεκίνησε σιγά-σιγά να μαζεύει λουλούδια, βότανα, να αξιοποιεί τα φρούτα, να τα ετοιμάζει για να τα προσφέρει στο… ποτήρι.

Ξεκίνησε δηλαδή να παρασκευάζει λικέρ, σιρόπια και στο ενδιάμεσο να αρωματίζει και τη ζάχαρη κι από γλυκιά να την κάνει πότε μυρωδάτη και – γιατί όχι; – και καυτερή! Τώρα έχει προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα και έφτιαξε και ένα λικέρ με τον πλούτο της Κρήτης: την ελιά.

Το λικέρ αυτό με την ελαφριά πικρή γεύση το παρουσίασε πέρυσι στην έκθεση «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική»,που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη και επέστρεψε γεμάτη αισιοδοξία και πασίχαρη για το νέο της δημιούργημα, καθώς όπως είπε στο Mαde in Creta το λικέρ ελιάς έκανε θραύση!


«Αν γύρω στα 50 έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίζεις και δεν έχεις χρήματα πρέπει να κάνεις κάτι για να σταθείς στα πόδια σου. Δεν υπάρχει περίπτωση ότι γνώσεις και να έχεις να βρεις δουλειά έξω, η αγορά εργασίας θα προτιμήσει νέους ανθρώπους. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να προσπαθήσεις ακόμα πιο πολύ. Βάζεις το κεφάλι να σκεφτεί και λες: Τι μπορώ να κάνω τώρα μόνος μου;» λέει η κυρία Ντιναπόγια, που ένα χρόνο μετά βλέπει το λικέρ της να κάνει θραύση στην αγορά… Πηγή: www.paseges.gr, www.newsit.gr