6 Νοε 2014

Νέα επιδότηση για την μείωση της ανεργίας


Τα ποσοστά ανεργίας είναι μεγάλα, στον αριθμό των νέων ανέργων στην Ελλάδα θα πρέπει να υπολογίσουμε και τους χιλιάδες νέους ανθρώπους (οι περισσότεροι εξ αυτών πτυχιούχοι) που αναζήτησαν και βρήκαν εργασία στο εξωτερικό, όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες για την μείωση της ανεργίας, ένα κοινωνικό πρόβλημα ιδιαίτερα  στις νεαρές ηλικίες που για πρώτη φορά στην ζωή τους προσπαθούν να μπουν στην αγορά εργασίας και βρίσκουν μπροστά τους μια άρνηση!

Αφορά σε ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών και είναι από τον ΟΑΕΔ.

Απασχόληση σε επιπλέον 6.000 ανέργους προσφέρει πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προβλέπει ότι άνεργοι 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν, με σχέση πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτούνται για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με την απόφαση αυτή, αυξάνεται από 5.000 σε 11.000 ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος, καθώς οι 5.000 θέσεις αυτές εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις λίγες ώρες τον περασμένο μήνα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, τον περασμένο μήνα, εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες.