4 Αυγ 2016

ALOE VERA: 10 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το πολύτιμο ζελέ της αλόη


Με πολύ χαμηλό κόστος στο σπίτι μας μπορούμε να έχουμε μια πολύτιμη πρώτη ύλη.

Έχετε ένα φυτό Aloe Vera στο μπαλκόνι; Τότε ίσως θα θέλατε να ξέρετε πώς να εξαγάγετε το πολύτιμο και φρέσκο ζελέ της Aloe Vera από τα φύλλα του και το πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το θαυμαστό φυσικό θεραπευτικό ζελέ το οποίο  είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε πάντα στη διάθεσή μας για την περιποίηση του δέρματος και πολλά άλλα.

Η γέλη ( τζέλ) της Αλόης Βέρα είναι ένα πραγματικά επωφελής πολλαπλών χρήσεων φυσική θεραπεία για τη φροντίδα της ομορφιάς και της υγείας. Αυτό συμβαίνει και πραγματικά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα δενδρύλλιο της Aloe Vera σε γλάστρες ή στον κήπο μας.



Πώς να εξαγάγετε το ζελέ της Aloe Vera

Λάβετε υπόψη ότι για να έχουμε στη διάθεσή μας ένα τζελ Aloe Vera κατάλληλο για χρήση ως μια φυσική θεραπεία σε δενδρύλλιο αλόης βέρα θα πρέπει τα φυτά τα οποία θα λάβουμε τα φύλα να είναι ώριμα, δηλαδή, πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 ετών.

Η συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε αμέσως το τζέλ εκχυλίσματος Aloe Vera από τα φύλλα και για να προχωρήσετε άμεσα στην εξαγωγή του ζελέ αφού κόψει ένα φύλλο Αλόης Βέρα. Εάν θελήσετε το υπόλοιπο  ζελέ που μπορεί να περίσσεψε της Aloe Vera να το διατηρήσετε, θα το τοποθετήσετε  στο ψυγείο σε ένα ερμητικά κλειστό γυάλινο βάζο ( υπάρχουν στην αγορά και για τρόφιμα ειδικά τάπερ  που με ένα μηχανισμό αφαιρούν τον ατμοσφαιρικό αέρα) για μέχρι και 2 εβδομάδες.
Διαδικασία

Κόψτε ένα φύλλο από το φυτό αλόη βέρα σας από το κάτω μέρος. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ακολουθήσετε  το φύλλο μαζί με το περίγραμμα του στην βάση του φύλλου με ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να αφαιρέσετε  το ακανθώδες μέρος, επηρεάζουν την ποιότητα γιατί στο αγκαθωτό  σημείο του φύλλου μπορεί να υπάρχει διαρροή και επαφή με το καθαρό μας τζέλ το κίτρινο υγρό που υπάρχει (το οποίο έχει καθαρτική επίδραση). Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να φιλετάρετε εύκολα  το φύλλο, έτσι ώστε να μπορεί να έχει μόνο το ζελέ αλόης βέρα. Μπορείτε να διαχωρίσετε το φύλλο στη μέση και να βοηθήσει την εξαγωγή του ζελέ Αλόης Βέρα με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι ( φορώντας πάντα γάντια). 


Αν η γέλη της Αλόης Βέρα κατά την διάρκεια του φιλεταρίσματος ή και μετά κατά την φύλαξη της στο ψυγείο παρατηρήσουμε ότι άλλαξε το αρχικό  το χρώμα, αυτό σημαίνει ότι είναι  χαλασμένο και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Έτσι συνιστάμε  να προχωρήσετε για να εξαγάγετε το νέο τζελ της Αλόης Βέρα από ένα φύλλο του φυτού κατά τη στιγμή της ανάγκης και μόνο ώστε να είναι φρέσκο.

Εδώ είναι ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να δείτε πώς να εξαγάγετε το ζελέ της Aloe Vera.




10 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ζελέ της Aloe Vera

Η γέλη της Αλόης Βέρα είναι κατάλληλη για εσωτερική χρήση;

Μερικές φορές είναι σκόπιμο να μην καταπίνουμε  το ζελέ της Aloe Vera στην διαδικασία φιλεταρίσματος  στο σπίτι, λόγω των πιθανών υπολειμμάτων της αλοΐνης, μια έντονα καθαρτική ουσία, η οποία στις διαδικασίες εργασίας για να πάρετε το χυμό αλόης βέρα αποβάλλεται βιομηχανικά ( ενώ στο σπίτι είναι αδύνατος ο διαχωρισμός) . Η αλοΐνη αντιστοιχεί στο κίτρινο υγρό που θα πρέπει να εξαλειφθεί κατά την εκχύλιση ζελέ της Aloe Vera στο σπίτι.

Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την διαδικασία που ακολουθήσατε της Aloe Vera gel που προέρχονται από τα φυτά σας για αυτό το είδος της χρήσης ( εξωτερική – καλλυντική χρήση) και όχι να επιλέξετε  το gel ή χυμό Aloe Vera που  προορίζεται για εσωτερική χρήση - για παράδειγμα, ως συμπλήρωμα διατροφής  που είναι πιο ασφαλές αν το αγοράσουμε από ένα φαρμακείο ή στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.  Αντ 'αυτού, μπορείτε να πειραματιστείτε ευχάριστα και με ασφάλεια με την εξωτερική χρήση - για παράδειγμα στο δέρμα και τα μαλλιά – με το τζελ αλόης βέρα που εξάγεται από σας με το σωστό τρόπο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το δικό σας σπιτικό τζελ Aloe Vera.

1) θεραπεία για εγκαύματα από τον ήλιο

Και «η πιο γνωστή χρήση της αλόης βέρα». Απλά εφαρμόζεται στο κόκκινο και ηλιοκαμένο δέρμα το δροσιστικό ζελέ της Aloe Vera μετά από μια μέρα στην παραλία ή κάτω από τον καυτό Ελληνικό ήλιο. Η γέλη της Αλόης Βέρα σε αυτή την περίπτωση έχει μια κατευναστική και αναζωογονητική δράση.



2)  και τα μαλλιά τζελ αλόη 

Για να χρησιμοποιήσετε το ζελέ της Aloe Vera σαν τονωτικό για τα μαλλιά θα είναι χρήσιμο για να πάρετε ένα πιο ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να εφαρμόσετε το ζελέ της Aloe Vera σε βρεγμένα μαλλιά πριν το λούσιμο και το αφήνουμε για 15 -30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε, έτσι θα έχετε τα πιο μαλακά και λαμπερά μαλλιά!  Μικρές ποσότητες της αλόης βέρα είναι ικανή να αντικαταστήσει την κοινή τζελ για τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μία, δύο ή περισσότερες κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα σαν μαλακτικό, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών ( και είναι και πιο οικονομική)!

3) Η ακμή και τα σπυράκια

Για την ανακούφιση από σημάδια ακμής και για την αντιμετώπιση με τα αντιαισθητικά σπυράκι, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε  το ζελέ της Aloe Vera στα επίμαχα μέρη του προσώπου μας, ως φυσικό θαυματουργό υλικό επανόρθωσης και επούλωσης. Η γέλη της Αλόης Βέρα είναι διαφανή  και εύκολη στην απορρόφηση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ή σε μεγαλύτερες ποσότητες σαν κομπρέσα στο δέρμα πριν πάτε για ύπνο.

4) Κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα
Αν το δέρμα σας απορροφά καλά το ζελέ της Aloe Vera χωρίς κοκκινίλες και χωρίς να νιώθετε κάποια μικρά τσίμπημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο αυτό το φυσικό φάρμακο ως κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα, ειδικά το καλοκαίρι, όταν ψάχνετε για ένα ελαφρύτερο προϊόν, αντικαθιστώντας την κλασική ενυδατική κρέμα, με κάτι φρέσκο και δροσιστικό.

τζέλ Αλόης το βράδυ... και το πρωί θα δείτε την διαφορά! 

5) φλεγμονή των ούλων

Η γέλη της Aloe Vera είναι πολύ χρήσιμη  ως μια φυσική θεραπεία για φλεγμονή των ούλων και της στοματικής κοιλότητας, λόγω των αντιβακτηριδιακών και αντιμικροβιακών της μοναδικών Ιδιοτήτων της.
Μπορείτε να τρίψετε μια μικρή ποσότητα φρέσκιας ζελέ αλόης βέρα στο κοκκίνισμα ή στην ορατή φλεγμονή των ούλων και των μικρών προβλημάτων που παρατηρούμε στην στη στοματική κοιλότητα ( αφού συμβουλευτούμε τον οδοντίατρο μας).

6) θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα

Η γέλη της Αλόης Βέρα και Aloe Vera ως φυσικό – φυτικός χυμός  προτείνεται συχνά ως ήπια θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα. Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αν λάβετε από καιρό σε καιρό ένα κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης βέρα ή ένα ποτήρι χυμό Aloe Vera ( του εμπορίου) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αν φοβάστε ότι το  τζελ Αλόη Βέρα ( κατ ευθείαν από το φυτό) είναι πάρα πολύ έντονο καθαρτικό, βασιστείτε σε συγκεκριμένα προϊόντα με βάση την αλόη  που θα βρείτε αρκετά στα φαρμακεία.

7) Και τα τσιμπήματα των εντόμων

Τα τζέλ εφαρμόζονται στο δέρμα σε περίπτωση τσιμπήματα εντόμων, ιδίως αν είναι τα τσιμπήματα αυτά των ενοχλητικών κουνουπιών. Μια φυσική θεραπεία χρήσιμη στην περίπτωση τσιμπήματα εντόμων για ενήλικες και παιδιά είναι ακριβώς η γέλη της Αλόης Βέρα, που μπορεί να εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές ( τσιμπήματα)  σε μικρές ποσότητες ακριβώς σαν να ήταν μια αλοιφή. Βοηθά να μειωθεί η φαγούρα και η ερυθρότητα.

8) Φυσικό στοματικό διάλυμα
Αν έχετε ευαίσθητα δόντια ή ούλα η γέλη της Αλόης Βέρα μπορεί να είναι χρήσιμη για να προετοιμάσει ένα φυσικό στοματικό διάλυμα. Απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης βέρα σε ένα ποτήρι νερό. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα, όπως στο πιο κλασικό σπιτικό στοματικό διάλυμα ( θα κάνετε και οικονομία)!

9) Για την πρόληψη και την καταπολέμηση της πιτυρίδας

Μπορείτε να δοκιμάσετε την πρόληψη και την καταπολέμηση της πιτυρίδας με μια απλή κίνηση από μία γέλη της Αλόης Βέρα. Ψεκάστε μια κουταλιά της σούπας ζελέ αλόης βέρα στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ απαλά με τα δάχτυλά σας για να αγγίξει κάθε περιοχή που επηρεάζεται από την πιτυρίδα. Και μετά από περίπου 30 λεπτά μπορείτε να συνεχίσετε με το σαμπουάν σας! ( και… τέρμα η πιτυρίδα).

10) Απολυμαντικό χεριών

Η γέλη της Αλόης Βέρα είναι χρήσιμη για την παρασκευή ενός προϊόντος ( κάντο μόνο σου)  να απολυμαίνετε τα χέρια σας όταν είστε έξω ιδιαίτερα σε περιβάλλον υψηλού μικροβιακού φορτίου. Μπορείτε να πάρετε από το σπίτι ένα μικρό μπουκάλι ή βάζο. Είναι καλό να εμπλουτίσει το τζελ αλόης βέρα με το Tee Tree, ή  αιθέριο έλαιο λεβάντας και αιθέριο έλαιο γαρίφαλου.




Σχετικά Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών