18 Ιουλ 2017

Το κόστος για να κάνετε το δικός σας κατάστημα Αυτόματης Πώλησης Γάλακτος


Tη δυνατότητα να ανοίξετε το δικό σας ΑΤΜ γάλακτος δίνει ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ο οποίος διαθέτει σήμερα 64 καταστήματα αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος ( ATM)  και γαλακτοκομικών προϊόντων στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.


To πρόγραμμα franchise της ΘΕΣγάλα έχει ξεκινήσει ήδη με την παροχή καταστημάτων που ήδη υπάρχουν σε ιδιώτες στην Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν παραχωρηθεί 7 καταστήματα ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης και στην Αθήνα. Το μέσο κόστος της επένδυσης κυμαίνεται στις 120.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι πέντε χρόνων με την δυνατότητα να ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια ενώ από την ΘΕΣγάλα παρέχεται και αποκλειστικότητα περιοχής.

Οι παραπάνω τιμές είναι «με το κλειδί στο χέρι» ενώ ο ιδιώτης που θα επιλέξει να αναλάβει ένα υπάρχον σημείο ένα ΘΕΣγάλα ή ένα από τα καινούργια επιβαρύνεται και με ένα ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για την είσοδο του στο σύστημα και την εκπαίδευση του.

Παράλληλα για την συμμετοχή στις πανελλαδικές ενέργειες marketing ο δικαιοδόχος θα έχει συμμετοχή από 1%-3% (χρέωση ανά δραστηριότητα) επί του τζίρου χωρίς ΦΠΑ.

Στην Αθήνα σήμερα η ΘΕΣ γάλα διαθέτει 30 καταστήματα και με την εφαρμογή του νέου πλάνου στοχεύουμε στη δημιουργία επιπλέον 30, μέσα στο επόμενο έτος, σε γειτονιές που δεν διαθέτουν σημείο πώλησης των προϊόντων του Συνεταιρισμού. Η διαδικασία εύρεσης νέων συνεργατών αφορά τόσο στα υπάρχοντα καταστήματα, όσο και στις χαρτογραφημένες από το Συνεταιρισμό περιοχές, με στόχο την κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΘΕΣγάλα, η κατανάλωση των οποίων ξεπερνά τους 30 τόνους ημερησίως.

Ειδικότερα το πλάνο ανάπτυξης για όλα τα σημεία πώλησης παλαιά και νέα προβλέπει και τη μετατροπή τους σε γωνιές όπου και άλλοι συνεταιρισμοί αλλά και παραγωγοί θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Το εγχείρημα αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και την μετεξέλιξη του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μία «ομπρέλα» για διανομή προϊόντων συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του.

Παράλληλα η διοίκηση του συνεταιρισμού εκτιμά ότι η ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, θα επιτρέψει στον ΘΕΣγάλα τη χρηματοδότηση των επενδύσεών του, καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα θα διατίθενται αποκλειστικά από το συνεταιρισμό, ο οποίος, παράλληλα, για τον σκοπό αυτό επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας, που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.


Επιπλέον θα εμπλουτιστούν και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους καταναλωτές αφού θα δίνεται η δυνατότητα διανομής όλων των προϊόντων και κατ’ οίκον, μέσω της υπηρεσίας "Tο θες σπίτι σου" με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές σε πενταψήφιο αριθμό είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop

Όλο το σύστημα παραγγελιών θα είναι κεντρικά διαχειριζόμενο από τον ΘΕΣγάλα».



Σχετικά άρθρα για το Γάλα