4 Μαΐ 2019

Το Ισπανικό Ελαιόλαδο ακόμα πιο ισχυρό στις διεθνείς αγορέςΘέμα : Ισπανικό Ελαιόλαδο

Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν αρκετά χρόνια, οι συνεταιρισμοί παραγωγής ελαιολάδου Jaencoop και Olivar de Segura συμφώνησαν να συγχωνευθούν.

Ο προκύπτων όμιλος θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και διανομέας ελαιολάδου στον κόσμο, μετά την Dcoop στην Μάλαγα της Ισπανίας, με μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ (286 εκατομμύρια δολάρια).


Και οι δύο ομάδες εδρεύουν στην επαρχία Jaén, στην Ανδαλουσία , την περιοχή της Ισπανίας που αντιπροσωπεύει κάθε χρόνο περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου.

Κάθε μέρος θα συνεισφέρει τα ισχυρότερα περιουσιακά του στοιχεία στη νέα οντότητα.
 Η Jaencoop διαθέτει 247.000 στρέμματα ελαιώνες που παράγουν κατά μέσον όρο 80.000 έως 90.000 τόνους ελαιολάδου, αλλά συσκευάζει αναλογικά μικρή ποσότητα έως 2.5 εκατομμύρια λίτρα (0.66 εκατομμύρια γαλόνια).

Ο Olivar de Segura παράγει περίπου 20.000 τόνους ελαιολάδου από τα 74.000 στρέμματα των ελαιώνων, αλλά λόγω της υποδομής συσκευασίας του, φουσκώνει σημαντικά περισσότερο ελαιόλαδο που φθάνει μέχρι και τέσσερα εκατομμύρια λίτρα (περίπου ένα εκατομμύριο γαλόνια) κάθε εποχή.

Για να εκμεταλλευτούν τις ικανότητες του άλλου και να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας, η σχεδιαζόμενη συγκέντρωση θα επιτρέψει στην παραγωγική ικανότητα της Jaencoop να εκμεταλλευτεί τη δυναμική συσκευασίας του Olivar de Segura και αντιστρόφως.
Ισπανικά Ελαιόλαδα.
Η νέα οντότητα θα κατακτήσει τελικά 28 συνδέσμους με 26.000 γεωργικούς εταίρους, 320.000 στρέμματα ελαιώνων και αναμενόμενη παραγωγή 120.000 τόνων για την εποχή 2018/19, αντιπροσωπεύοντας το 17,5% της παραγωγής της Jaén και εννέα τοις εκατό της καλλιέργειας ελαιολάδου για το σύνολο της Ανδαλουσίας.

Θα χειριστεί και θα διανείμει δώδεκα μάρκες ελαιολάδου και βιολογικού ελαιολάδου σε περισσότερες από 20 αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) Sierra de Cazorla και Sierra de Segura.

Ο Ángel Rodriguez, πρόεδρος του Olivar de Segura, επεσήμανε ότι το γεγονός ότι μεγάλα έργα απαιτούν σημαντικές υποδομές οδήγησε στη συγχώνευση.

«Θέλαμε μια ισχυρή ομάδα στην επαρχία», είπε. "Έχουμε έργα με μεγάλες δυνατότητες που απαιτούν μεγαλύτερο όγκο παραγωγής για να τα προμηθεύσουμε και τώρα πρόκειται να είμαστε μια ομάδα με μεγάλη διάσταση".

Ο ομόλογός του στην Jaencoop, Cristóbal Gallego Martinez, δήλωσε ότι η συγχώνευση αφορά την αξιοποίηση των συνεργειών και ότι θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο εξωτερικό προσφέροντας υψηλής ποιότητας και μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου.

"Αυτή τη στιγμή, δεν έχει νόημα να πάει μόνος", είπε. «Τώρα θα έχουμε περισσότερους μυς στις διεθνείς αγορές και θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις παραγωγής».

Η νέα οντότητα θα είναι διαρθρωμένη σε τμήματα (οικολογικά, προμήθειες, ονομασίες προέλευσης κ.λπ.) και πιθανόν να λειτουργεί υπό την επωνυμία Jaencoop, αλλά χωρίς να απορρίπτει πλήρως το εμπορικό σήμα Olivar de Segura, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αναγνώρισή του μεταξύ Καταναλωτές. πηγή

Δείτε μια εναέρια άποψη των Ισπανικών Ελαιώνων