28 Νοε 2011

Γνωριμία με την ελληνική γαστρονομία


Τριήμερες εκδηλώσεις στο Σαν Φρανσίσκο

Το ενδιαφέρον χιλιάδων Αμερικανών προσέλκυσε η ελληνική γαστρονομία κατά τη διάρκεια τριημέρου εκδηλώσεων στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας και μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν: παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και κρασιών, διαλέξεις για το ελαιόλαδο και τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου, επίδειξη μαγειρικής ελληνικών συνταγών από τον Έλληνα σεφ, Ηλία Σκουλά, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί από την Ελλάδα ειδικά για την παρουσίαση, καθώς και δείπνο με υψηλής ποιότητας και αισθητικής ελληνικών πιάτων.
Στην εναρκτήρια δεξίωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών εισαγωγής τροφίμων, διανομείς και αρκετοί εξειδικευμένοι σε θέματα φαγητού, προσφέρθηκαν ελληνικά εδέσματα και κρασιά, πληροφοριακό υλικό, καθώς και δώρα με δείγματα ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο και μαστίχα.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, πρέσβης Ιωάννης Ανδρεάδης.

Επίσης, οι Έλληνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του UC Davis, Ειρήνη Μέλλιου και Προκόπης Μαγκιάτης έκαναν παρουσίαση με θέμα τις νέες έρευνες για τη σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου.πηγή : Newsbeast