12 Δεκ 2011

Στη ρωσική αγορά τα ελληνικά προϊόντα


Ελληνο-ρωσικό συμπόσιο για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών

Μπορεί η αγορά της Μόσχας να θεωρείται πλέον κορεσμένη, υπάρχουν όμως πολύ καλές προοπτικές σε άλλες αγορές της ρωσικής επικράτειας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του συμποσίου που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο την προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, κυρίως τροφίμων και ποτών, στη Ρωσία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλης, υπογράμμισε τη σημασία των ελληνικών εξαγωγών στην πορεία της οικονομίας μας και γνωστοποίησε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα μεταβεί στη Μόσχα. «Στο επίπεδο των τροφίμων όχι μόνο μπορούμε αλλά έχουμε και ποιότητα», τόνισε αναφερόμενος στα θετικά της Μεσογειακής διατροφής.

Το 2010 σημειώθηκε αύξηση στις εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας- Ρωσίας κατά 22% ενώ τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα αποτελούσαν το 34% του συνόλου των προμηθειών της χώρας.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Χρ. Δήμας ανέφερε ότι οι προσεχείς ενέργειες που σχεδιάζονται για την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών είναι:

• η θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων για τις εξαγωγές, τον τουρισμό, την κτηματαγορά (ετοιμάζεται σχετικό συνέδριο για τον Μάρτιο του 2012) και άλλες εμπορικές δραστηριότητες

• η πραγματοποίηση σεμιναρίων για τη συστηματικότερη γνώση της ρώσικης αγοράς

• η δημιουργία δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασιών με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Μόσχας, την Αγία Πετρούπολη και άλλες βασικές περιοχές της Ρωσίας και

• η δημιουργία δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασιών με θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και τα περιφερειακά επιμελητήρια της χώρας.
Ρώσος Αγρότης 
Ένα πολύ καλό Blog ( Για όσους γνωρίζουν Ρωσικά ) Εδώ