Ας αγαπήσουμε και γνωρίσουμε τις .. κόκκινες (γλυκές)
πιπεριές..που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από οποιαδήποτε άλλη τροφή,
ακόμα κι απ τα πορτοκάλια!
Αυτές που έχει καθιερωθεί να λέμε «πιπεριές Φλωρίνης».
Μια ωμή
κόκκινη πιπεριά περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
ενώ 1/2 φλ. περιέχει σχεδόν τη διπλάσια συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C.
Και ότι αφορά την καλλιέργεια της δείτε το σχετικό Video.