1 Σεπ 2014

Berryland: μια Ελληνική ιστορία επιτυχίας με Power Foods

Το κτήμα είναι επισκέψιμο, δηλαδή έχει όλες εκείνες τις υποδομές ώστε μια οικογένεια ή υποψήφιοι καλλιεργητές να ξεναγηθούν σε όλο το κτήμα, τις εγκαταστάσεις του (μέχρι και μικρό ζωολογικό κήπο είδαμε) και να δει και ένα περήφανο ψηλό άλογο.
Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου αποφασίσαμε ως Αγροτικές Ευκαιρίες ® να πάμε στο κτήμα της Berryland που βρίσκετε στον Πισσώνα Ευβοίας, για να πάρουμε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Πισσώνας είναι χωριό βορειανατολικά της Χαλκίδας, στο δρόμο Ν. Αρτάκης – Στενής. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 766 κατοίκους. Διαθέτει διθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Το χωριό βρίσκεται σε πεδινή έκταση και παράγει κηπευτικά, πολλά σιτηρά, ρετσίνα, όσπρια και καλαμπόκι.
Η διαδρομή από την Αθήνα πολύ καλή με την Εθνική οδό να μας οδηγεί πρώτα στην Χαλκίδα και την όμορφή γέφυρα και μετά ακολουθώντας τις πινακίδες που έγραφαν προς Βόρεια Εύβοια να φτάσουμε μετά από μια γραφική διαδρομή δίπλα στην θάλασσα στη Νέα Αρτάκη.

Εκεί κάναμε δεξιά και είδαμε μεγάλες και οργανωμένες καλλιέργειες πατάτας (μάλιστα σε λίγες μέρες γίνεται και η ετήσια γιορτή πατάτας από τους ντόπιους καλλιεργητές).

Στην διαδρομή είδαμε μεγάλες  κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες μάλιστα το χωριό Πισσώνας είναι λίγο μετά το πτηνοτροφείο «Μιμίκος».

Το κίνητρο μας ήταν η καλή φήμη που είχε ήδη να διαμορφώνετε για την Berryland (άρθρα σε ξένα περιοδικά) αλλά και τα πολύ καλά προϊόντα, πρωτοποριακά για τα Ελληνικά δεδομένα.


Έτσι θελήσαμε να ανακαλύψουμε τον ιθύνοντα νου!