9 Απρ 2019

Δόθηκε και η τέταρτη άδεια Φαρμακευτικής κάνναβηςΘέμα Κάνναβη

Η τέταρτη άδεια εγκατάστασης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (αριθμός φύλλου 1162), τη Δευτέρα (08/04/2019).


Την άδεια, πενταετούς διάρκειας, πήρε η εταιρεία «PHARMA ESSENZA CANNABIS ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΕ». Η επένδυση αφορά σε ενιαία έκταση 85,3 στρεμμάτων στη θέση Δροσελή του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ και 60 Νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη παραγωγής της μονάδας παραγωγής.

Μαζί με την καινούρια άδεια που αφορά στην PHARMA ESSENZA CANNABIS -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ, συνολικά έχουν δοθεί 4 άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δύο εταιρείες που έλαβαν άδεια είναι η BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ

Ο εκτιμώμενος αριθμός εργαζομένων στις δύο μονάδες ανέρχεται σε 51 στην πρώτη και 66 στη δεύτερη μια νέα επαγγελματική δράση που θα μειώσει τα επίπεδα ανεργίας στην περιοχή απορροφώντας και αρκετούς πτυχιούχους και εξειδικευμένο προσωπικό.


Ακολούθησε η έγκριση της άδειας εγκατάστασης Μονάδας για την ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του δήμου Κορινθίας, με επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας έχουν κατατεθεί συνολικά 43 φάκελοι. Το εκτιμώμενο ύψος επένδυσης για τους προς έγκριση φακέλους φτάνει στα 529 εκατ. ευρώ και ο αριθμός εργαζομένων, όπως των προσδιορίζουν οι εταιρείες, ανέρχεται σε 2.862. ΑΠΕ


Βιβλιογραφία


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε σχετικά άρθρα :Να καλλιεργήσω Κάνναβη; από το ... μακρινό 2013 !